kruidenwandeling

kruidenwandeling

Toen ik voor het eerst mee deed aan een kruidenwandeling ging er een wereld voor mij open. Vanaf dat moment kijk ik met andere ogen naar een wegberm, een tuin of het bos. Waar ik ook ben; overal springen er eetbare of geneeskrachtig planten in het oog. Geweldig!


Tijdens korte of langere wandelingen neem ik je graag mee op deze (ont)spannende ontdekkingstocht! Er zijn inmiddels een aantal mogelijkheden ontstaan:


Wieringer wegbermwandeling vanuit Hippolytushoef maken we een wandeling van ongeveer 1,5 uur door de Stroeërkoog. Onderweg vertel ik je over de eetbare en geneeskrachtige planten en bomen die we tegenkomen en die je vervolgens overal zult gaan herkennen waar je ook bent!  We sluiten de wandeling af met een kruidendrankje en een kruidige lekkernij.

Duur: 2 uur

Kosten: €15,-


Wieringerwegbermwandeling met workshop 'Geneeskrachtige zalf maken' We vertrekken vanuit Hippolytushoef en maken een wandeling van ongeveer 1,5 uur door de 'Stroeërkoog'. Onderweg vertel ik je over de eetbare en geneeskrachtige planten en bomen die we tegenkomen. Als het lukt plukken we één en ander om te proeven of om mee te nemen. Terug op locatie maken we met elkaar een kruidendrank met de geplukte kruiden en zijn er diverse kruidige hapjes of een met kruiden versierde taart. Als je op adem bent gekomen maak je als afsluiting een geneeskrachtige zalf.

Duur: 3 uur

Kosten: €25

Kruidenwandeling en workshop bij 'Rijk aan het Wad' We wandelen op één van de mooiste plekjes van Wieringen. Op Vatrop bij de kleiput aan de Waddenzee ligt 'Rijk aan het Wad'. Op het terrein gaan we op zoek naar de meest gangbare en bruikbare kruiden. Je zult blij verrast worden door de prachtige omgeving en uitzicht op de Waddenzee. Het is een prachtig plekje om heerlijk te dwalen, maar ook om te leren en je te laten inspireren!

Duur: 3 uur

Kosten: € 25,-

kruidenwandeling Rijk aan het Wad
kruidenwandeling
Vatrop
IMG-20210529-WA0003
IMG-20210715-WA0043

Voor alle mogelijkheden geldt dat naast de geplande wandelingen ook op aanvraag iets georganiseerd kan worden.

Mail of bel mij met je wensen en dan maken we er een wandeling op maat van!

www.hennieskruidenkracht.nl

Copyright © Alle rechten voorbehouden


KvK: 78379768